Birgitte Frigast

Birgitte Frigast

Om kunstneren:

Jeg startede med at tegne så snart jeg kunne holde på en blyant og  har hele livet levet af min kunst og min kreativitet.

Nogle enkelte af de gamle portrætter, bl.a. et akvarelportræt fra 1975 og et mere abstrakt blyantsportræt fra 1981, kan ses i nedenstående galleri.

Jeg arbejdede senere med tekstiler og udviklede, med tekstilerne som materiale, billedtæpper der blev håndsyede med en speciel teknik der gjorde at billederne aldrig trak skævt. I dag mere end 30 år senere er tæpperne stadig glatte og fine og hænger som da de blev lavet. Jeg udstillede jævnligt og har kun få tilbage selv. Jeg underviste i en del år i denne teknik.  

Først i 1985 begyndte jeg for alvor at male med olie på lærred.

Jeg deltog i, maler- og billedhugger Ellen Neerup´s malerskole i 2 år, hvor vi lærte de grundlæggende teknikker i malekunsten.

Sideløbende arbejdede jeg med billedtæpperne og underviste stadig i denne teknik på aftenskole og som gæstelærer på højskoler.

Jeg gik mere og mere væk fra det naturalistiske portræt, et enkelt af de gamle portrætter på lærred fra perioden( 1986) kan ligeledes ses på hjemmesiden.  I årene efter udstillede jeg jævnligt og fik flere plakatopgaver for både teatre og institutioner.

Tog en uddannelse som regissør ved Danmarks Radio og blev der i de to år uddannelsen varede.

I 1987 lavede jeg min første nisse. Den er kendt som BIRGITTE FRIGAST NISSEN og har i årenes løb fået følgeskab af hundredvis af nisser og beskæftiger i dag mange mennesker både i ind og udland. Og har givet mig mulighed for at leve af min kreativitet og kunst. Jeg havde 25 års jubilæum i 2012 som nissekunstner.

De sidste mange år har jeg malet med akryl. Eksempler på disse ses i nedenstående galleri.

Et udvalg af billederne er ligeledes udstillet i vores butik på Tisvilde hovedgade 46, 3220 Tisvildeleje. Åbningstiderne kan ses under punktet butik.

Du kan henvende dig på telefon (0045) 21948503 og aftale at besøge mig i mit atelier.

Med venlig hilsen

Birgitte Frigast

Akryl på lærred 60 * 80

Akryl på lærred 100 * 120

Akryl på lærred

Akryl på lærred

Akryl på lærred 112 * 131

Akryl på lærred 75 * 90

Akryl på pap, i glasramme 110 * 120

Akryl på pap. i glasramme 110 * 120

Akryl på lærred

Akryl på lærred 70 * 70

Akryl på lærred 80 * 80

Akryl på lærred 80 * 80

Akryl på lærred 80 * 80

Oliekridt

Pastelkridt

Pastelkridt

Gouase på rispapir 50 * 70

Blyantstegning 1980

Oliekridt

Akvarel fra 1975

Oliemaleri 1986

I mit arbejde med H.C. Andersen bogen, har jeg tegnet et billede hvor jeg har flettet de 12 eventyr sammen til et stort billede.

Jeg har først tegnet billedet med blyant, derefter har jeg farvelagt med akvarel- pastelfarveblyanter hvor teknikken er, at jeg først tegner og farvelægger og derefter med en pensel opløser streger og farvelægning i det omfang jeg synes.

H.C. Andersen 12 eventyrs bog

Jeg satsede på at det endelige tryk ville blive mere stærkt og kontrastfyldt i farverne, da den form for farve altid fremstår lysere i virkeligheden end på foto.

Derefter har jeg fotograferet det og lavet fotokopier som jeg så har klippet i.

Min ide var, inspireret af H.C. Andersens papirklip, at lave min forside illustration som et klip.

Omslaget til H.C. Andersen bogen

For at gøre det måtte jeg klippe i fotokopier af det hele billede for at finde frem til det klip jeg i sidste ende ville bruge.

Da det var gjort, lagde jeg fotoet af det originale hele billede ind på computeren i et billedbehandlingsprogram og klippede digitalt efter mit endelige klip af fotokopien.

Til forsiderne på de små bøger har jeg arbejdet efter samme model og metode. Og i sidste ende digitalt lavet forsiderne.